Hoppa till innehållet

Flöden

Flödessteg: väntetider, milstolpar och kontroller

Väntetider, vänta på en milstolpe, kontrollera framsteg, mål och hur personer lämnar ett flöde.

2 min läsningUppdaterad
I den här guiden 7 avsnitt
Flödesutkast med tre dagars väntan på en milstolpe som avslutar flödet vid framgång eller fortsätter till en registreringspåminnelse.
Vänta på en milstolpe: avsluta flödet om personen registrerat sig, skicka annars en påminnelse. Exempeldata.

Lägg till steg med + mellan befintliga steg.

Stegtyper

StegVad det gör
E-postSkickar ett mejl
VäntaPausar i 1–365 minuter, timmar eller dagar
Vänta på…Väntar upp till en bestämd tid, om inte personen når en milstolpe först
Kontrollera kundens framstegPersoner som matchar fortsätter, alla andra lämnar
Dela upp härSkickar personer längs olika vägar för jämförelse. Se A/B-uppdelningar

Vänta på en milstolpe

Använd det för påminnelser: “Vänta upp till 3 dagar, om personen inte har registrerat sig.” Välj vad som händer när milstolpen nås: Hoppa över påminnelsen och fortsätt eller Avsluta det här flödet. Ett påminnelsemejl måste komma direkt efter.

Slå ihop med nästa kontroll… gör en väntetid följd av en kontroll till en enda milstolpe.

Kontrollera kundens framsteg

Jämför ett kontaktfält: är, är inte, innehåller, finns eller finns inte. Exempel: fortsätt bara om plan inte är pro.

Mål

Det sista kortet anger vad som räknas som framgång: en konverteringshändelse, en produkthändelse eller ett svar. När målet nås avslutas flödet för personen och målfrekvensen visas på flödeskortet.

Hur personer lämnar

  • De når målet.
  • De svarar, avregistrerar sig eller spärras.
  • De matchar inte en kontroll.
  • De slutför det sista steget.

Tidsregler

  • Väntetider börjar när personen når steget.
  • Dina regler för frekvens och leveransfönster kan fördröja mejl ytterligare.
  • När någon har gått in kan du inte ändra stegens ordning eller hur väntetider fungerar. Skapa ett nytt utkast för det.

Prova med din AI

I mitt introduktionsflöde, vänta efter välkomstmejlet upp till 3 dagar om inte kontaktens fält activated är yes. Om personen aktiverar, avsluta flödet; skicka annars påminnelsemejlet.

Behöver du mer hjälp? Kontakta support med skärmen och det exakta felet.